4 gode grunner for å gå til Santiago de Compostela.

Veien ligger der for alle som vil og har lyst.

Det finnes mange forskjellige grunner til å gå caminoen og det er ikke bare på grunn av religiøs tro. Det finnes pilegrimer og så er det alle oss andre. Det lærte jeg for noen dager siden av en tysk dame på min alder, som hadde gått til Santiago flere ganger enn hun kunne telle. Hun mente at hun var en «ekte» pilegrim, mens jeg var en vandrer. Her skal du få noen av mine gode grunner til å vandre.

Dette var de lokale delikatesser til forrett og de andre rettene var like imponerende. Alt til 110,- kroner eller €11. Det fulgte også med en hel flaske rødvin..
Den billigste overnatting finner man på de offentlige herberg eller kirken sine.

1. Det finnes knapt billigere ferie.

Det som koster penger i en ferie er som regel mat, overnatting og transport. Med pilegrimpass kan man overnatte på en grei plass til 50,- natten. Transport er gratis,  siden man bruker føttene. Mat kan være så dyrt eller billig man vil, men som regel kan man spise godt for en billig penge. Man blir en smule lei av boccadillios etter en stund, noe som kan skyldes at det er temmelig tørt brød med temmelig tørt pålegg. Glem shopping, her er lite butikker med noe å handle.  Dessuten må alt bæres og sekken veier nok…

Deler av turen går gjennom utrolig flott landskap.
Ellers får man se små og store byer, hvor alle har sitt særpreg og sin egen historie.

2. Man bruker ferien til å komme i form.

Gåing er også trening. Særlig når man går med sekk i mange timer pr dag. Det er bakker, både opp og ned. Enkelte ganger er det ganske flatt og rett frem, men jammen blir man svett av det også bare man går lenge nok. Og det gjør man….

Tidlig en morgen på vei ut av Villafranca del Bierzo.
I Ponferrada lærte jeg mye om tempelridderne og besøkte slottet hvor de holdt hus.

3. Det blir aldri kjedelig.

Alle som har vært 2 uker all inklusive i Syden vet hva jeg mener… Dagene går temmelig likt og det kan være vel og bra,jeg har hatt mange sånne ferier. Men på vandring vet man ikke hvor man skal spise eller sove, ei heller hvem man møter. En dag står man i oppvasken sammen med tyskere og spanjoler, neste dag er man på bar med folk fra USA. Det eneste man vet, er at ingenting er bestemt.

Det er umulig å ikke bli berørt av historien, kulturen og de menneskene man møter på turen.
Man ser det dagligdagse livet i Spania gjennom stedene man passerer.

4. Det er lærerikt.

Man er aldri utlært… Jeg har lært mye om Spanias kultur, historie og samfunn gjennom å gå tett på spanjolenes hverdagsliv. For det gjør man på en sånn tur. Og jeg har lært mye om meg selv, for når man er dønn sliten og allikevel fortsetter å gå, så skjer det noe innvendig. Ihvertfall over tid… Så dersom du er ute etter selvutvikling og indre ro, så kan virkelig en uke eller to anbefales. Eller hvorfor ikke gå hele om igjen og om igjen som pilegrim? Jeg er godt fornøyd med å vandre…

På vei til Triacastela sammen med Giovanna fra Italia. Kjekt å gå sammen med noen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *