Eldre menn på sovesal.

Sovesal kan være så mangt….

Livet er ikke alltid så lett… Tenk å våkne, strekke deg, snu deg rundt og se rett inn i skrittet på en eldre mann mindre enn halvmeteren fra ansiktet ditt. Det er han som ligger i overkøya min og nå står han på tærne for å legge lakenposen på plass i senga. Har han ikke hørt om å ta på klær??? Ke er greia liksom?

Kirkens hjem til oss pilegrimer, felles måltider og tvungen messe. Men nesten gratis…

Det kan virke som om menn over en viss alder mister evnen til å reflektere over egen oppførsel. Vi er mange som sover på fulle sovesaler, i alle aldre og fra alle nasjoner. Både menn og kvinner samlet… Og det er ikke et problem, bortsett fra disse eldre mennene (som sikkert er +70 år). Kanskje de tenker at i deres alder gjør man som man vil? Men hvorfor gjør ikke damer på samme alder det samme? Merkelig……

Utsikten fra herberget mot kirken.

Det er de mennene som stiller seg midt i rommet og kler av seg. I en liten tanga står de med stussen i været og hodet dypt begravet i sekken  De sprer eiendelene sine ut over hele gulvet for å finne noe på bunnen. Så vagger de ut på gangen, badet eller stua med et knøttlite håndkle strategisk plassert over de edle deler. Som om noen av oss har unngått å se disse tidligere….

Godt med en fredelig stund etter at klesvasken er tatt… Og ingen eldre menn i sikte….

De lager mye lyd også ….. Sukker dypt, stønner litt og snakker høyt med seg selv.. Klør seg i skrittet og slipper en fis. Seriøst? Glemmer de at det er andre tilstede eller bryr de seg bare ikke? Slik oppførsel ser man ikke hos ungdom, uansett kjønn og jeg har heller ikke sett damer gjøre det. Vi sniker oss ut på toalettet eller dusjrommet før vi fjerner så mye som et klesplagg… Man eier tross alt anstendighet….

Hovedgata i ettermiddagsrushet…..

Så hva gjør man? Ingenting, har jeg funnet ut. Jeg trør headsett over ørene, så kan musikk overdøve lydene. Når det gjelder det visuelle, teller jeg planker i overkøya eller holder øynene godt lukket. Noen ulemper må man regne med for å sove billig…. Måtte vi alle ta hensyn til våre medmennesker…

Etter en lang og flott dag på tur er det godt å slappe av i senga. Med eller uten eldre menn på sovesalen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *