Hundeskogen på Sandnes, et «hemmelig» friområde.

Kartet viser et stort område, men det er særlig Helgeland turområde som er hundens paradis.

Heldige, heldige hunder som bor i Sandnes kommune…. De har sin egen skog, hvor de kan løpe fritt sammen med sine artsfrender. Her går man tur for å være sosial og det er IKKE stedet å gå dersom du ikke er glad i hunder. Da er det bedre å ta andre siden av E39, nemlig Melshei. Der håndheves båndtvang strengt og jeg har mange ganger fått kjeft fordi dyret har løpt fritt. Men i Hundeskogen er det fritt fram. Der ER båndtvang her også (SE PÅ SKILTET…) men hvem bryr seg? Her er en uskreven regel at hunder har det best uten bånd.

Se så glad jeg er, jeg sikler av pur glede….

Vi har hund og Scotty er en gammel mann på 9 år. Vi har hatt ham siden han var 7 måneder og han er verdens beste hund. Han er aldri sint og han er tålmodig enten det er kattunger, småunger eller andre unger som kryper over og rundt ham. Han er blanding av tysk jakt terrier og border collie. Han liker ikke å bli våt, noe som betyr at han knapt går ut for å pisse når det regner samt avskyr bading. Han bjeffer veldig sjelden, men syter desto mer. Særlig i bil, da gjør han sitt beste for å overdøve radioen. Kjært barn har mange navn, så han går også under navnet Snottleif, Dyret, Pinglå, Skokki…..

Det er ofte fullt på parkeringen, mange som går her med hundene sine. Særlig på kveldstid og i helger er det trangt om saligheten.
Turen vi gikk går stort sett på grusvei, men det er mange andre kjekke stier og ruter å velge mellom.
Dette er virkelig et fantastisk sted å være hund.

Det er noen uskrevne regler som jeg synes alle bør følge når de er på tur her med de firbente. Noe tenker jeg burde være en selvfølge, som å fjerne hundedritten fra vei og sti. Dessuten er det ubegripelig at noen tar med seg en mannevond hund og slipper den løs i et område hvor det er så mye andre hunder og folk. Jeg tenker at det er veldig greit at hunden reagerer på innkalling og kommando samt at den ikke løper lengre vekk enn at man har øynene på den. Men det er mange rare hundeeiere og jeg vet om flere som har dårlig erfaring med å gå tur i Hundeskogen. Det har ikke vi.

Se så glad jeg er og hvor fint jeg sitter på bordet, siden eieren min hverken hadde tatt med vått eller tørt å servere.
Det er satt opp flere skilt og grei merking. Vi fulgte turforslag 3, som er en 5 km lang tur med 134 meter stigning. Vi går som regel alltid her, så Scotty viser vei.
Deler av turen går på sti gjennom skog…..
….før det åpner seg opp på vei ned mot Figgjo elven.
Stien følger elven et stykke, før det går bratt opp en bakke og tilbake på grusveien.
To som koser seg sammen på tur med litt lek og moro.
Me koser oss også, det er utrolig kjekt å se hvordan hundene leker og løper sammen.

Jeg vet at det har vært mange og lange diskusjoner opp gjennom årene om båndtvang i dette området. Det har vært til tider relativt heftig mellom hundeeiere, grunneier og kommunen. Hva det er landet på og hvor saken står nå, vet jeg ikke. Det jeg ser er at når vi går her en sjelden gang, treffer vi masse hunder og hundeeiere. De færreste hundene går i bånd og ingen andre steder treffer vi så mange glade hunder og eiere. Det er godt mulig at vi bryter loven med å la Scotty kose seg her i 1,5 time sammen med de andre. Men uansett et det et godt sted å være hund og nyte friheten på fire bein en kort stund.

Scotty speider etter flere hunder å hilse og lukte på, leke og løpe med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *